Laserové odstranění tetování

Laserové odstranění tetování

Laserové odstranění tetování je bezpečná metoda zesvětlení nebo úplného odstranění tetování, kterou provádíme pomocí přístroje Mediswiss Picolaser. Picoshoot laser patří mezi novou generaci přístrojů pro odstranění tetování, který pracuje na bázi krátkých impulzů, dodává tak do kůže více energie v kratších intervalech, díky čemuž méně zatěžuje tkáň v místě ošetření. Bez jizvení.

Laser působí na pigment pod kůží –  paprsek tetovací inkoust společně s pigmentem rozštěpí na menší části, které následně tělo vyplaví pomocí lymfatického systému. V závislosti na množství barvy, původu barvy a velikosti tetování může být nutné provést zákrok vícekrát. U menších tetování není nutné využívat umrtvující prostředky – u těch větších, anebo v choulostivých partiích, pro větší komfort používáme na požádání znecitlivující krém Emla.

Pro zesvětlení tetování před přetetováním doporučuji 1-3 sezení, pro jeho úplné odstranění je většinou potřeba podstoupit nejméně 4 sezení. Vždy je potřeba dodržet rozestup mezi sezeními alespoň 6 týdnů, aby se ošetřené místo stihlo zregenerovat.

Dodržujeme doporučení výrobce laseru a během jednoho sezení neodstraňujeme více než cca 10cm2. 

Rekonvalescence je po laserovém odstranění tetování velmi krátká. Po dobu 5-7 dní se vám bude postupně odlupovat kůže v místě ošetření. K úplnému zahojení dojde za 7-21 dní. Během této doby vám doporučuji používat Bepanthen Plus- antiseptický krém podporující hojení a nevystavovat kůži slunci. Bezprostředně po sezení se vyhněte se návštěvě bazénu a sauny, zvýšené fyzické aktivitě spojené se silným pocením a také konzumaci alkoholu. Po dobu jednoho týdne od zákroku nepoužívejte kosmetiku s obsahem alkoholu. Až půl roku od ošetření chraňte místo krémem s vysokým ochranným faktorem, ideálně SPF 50+ při delším pobytu na slunci.

Kontraindikace pro provedení laserového zákroku jsou jakékoliv kožní choroby, léky na ředění krve, cukrovka.

Cena ošetření se odvíjí od odstraňované plochy a počítá se podle impulzů , kterými laser ošetří požadovanou plochu.

Odstranění permanentního make-upu (rty/obočí) 1900Kč/sezení

Do 130 impulzů . . . . . . . . . . 800Kč / 130 – 300 impulzů . . . . . . . . 6Kč

300 – 700 impulzů . . . . . . . . . 5Kč / Nad 700 impulzů . . . . . . . . . 4Kč