Tetování

Tetování

Tetování je trvalý zásah do kůže a vzhledu, a proto je provádím sterilními jednorázovými prostředky a barvami nejvyšší kvality, které splňují normy EU. Design tetování vytvářím na zakázku pro každého zákazníka a dodávám ho s předstihem zhruba 2 týdnů před termínem tetování, aby byl prostor pro případné úpravy nebo zkrátka jen proto, aby se člověk s motivem trošku sžil než si ho dá trvale aplikovat do kůže. V ideálním případě se za mnou zastavíte do studia ve vyhrazených hodinách pro konzultace a vaši představu probereme osobně, pokud jste zdaleka je možné vše vyřídit i elektronickou komunikací.

Den, kdy si necháte udělat nové tetování není stejný jako každý jiný, proto jsem sepsala několik doporučení, kterými se prosím řiďte. Předtím než vyrazíte se najezte, napijte, buďte odpočatí a v psychické pohodě. 24 hodin před tetováním se vyvarujte větší fyzické námaze a hlavně popíjení alkoholu. Místo tetování si sami neholte, může dojít k nežádoucímu podráždění pokožky. Oblečte se pohodlně, budete pár hodin sedět a vemte v potaz, že pracuji s barvami a oděv vám můžu nechtěně ušpinit. Je možné si dovést jednu osobu jako podporu a doprovod.

Nejčastější kontraindikace k provedení tetování jsou veškeré kožní choroby, diabetes a léky na ředění krve. V případě jiných zdravotních problémů a pochybností konzultujte váš zdravotní stav se svým lékařem.

Čerstvé tetování vám ve studiu ošetřím a dám na něj sterilní krytí. Ve většině případů používám hydrofobní folii Unistar, její sundávání může být nepříjemné, protože přilne ke kůži, aby čerstvé tetování ochránila před vniknutím bakteríí a přístupem vzduchu, který by způsobil vznik strupů. Postupujte buď podle individuálních instrukcí, které vám dám, nebo následovně: přibližně po 24hodinách od aplikace si folii pomalu odlepte ( je normální, že pod fólií vidíte tekutinu, která vytekla z rány) a nové tetování a jeho okolí důkladně omyjte vlažnou vodou a antibakteriálním mýdlem, osuště čistým ručníkem a ošetřete Bepanthenem Plus nebo jiným přípravkem pro čerstvé tetování, který jsem vám schválila. Prvních 5-10 dnů doporučuji tetování natírat 3-5x denně tenkým filmem Bepanthenu Plus, až se kůže zacelí tak je možné používat něco mastnějšího jako např. kokosový olej, konopnou mastičku atp., a to dalších 3-6 týdnů, než se kůže plně zregeneruje. S čerstvým tetováním se kromě rychlé sprchy vyhýbejte vodě, pokud by se rozmočilo dokud se stroupky samy neodhojí, mohlo by to negativně ovlivnit konečný vzhled tetování. Po zhojení se za mnou zastavte na kontrolu v otvírací době, nebo pošlete fotografii na mail, abych vyhodnotila jestli není potřeba provést korekci, nejdříve 4týdny a nejpozději za 3 měsíce od tetování.

Čerstvé tetování ošetřujte pouze umytýma rukama a jinak na něj nesahejte, nikdy neodlupujte případné stroupky. Poškození způsobené nesprávnou péčí poznám a nebude vám uznán nárok na korekci v ceně tetování.